Slujba de sfințire a noii cruci care va străjui Biserica Ortodoxă din Birda

Credincioșii Parohiei Birda din Protopopiatul Deta s-au bucurat, în Duminica a doua din Sfântul și Marele Post, avându-l în mijlocul lor, la sinaxa euharistică, pe Întâistătătorul Mitropoliei Banatului. Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a participat în biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, oficiată de părintele protopop Ioan Prisăcean,  părintele paroh Valentin Bugariu și arhid. ing. Timotei Anișorac, consilier eparhial – Sectorul: Patrimoniu și construcții bisericești.

La final, Părintele Mitropolit Ioan, împreună cu soborul slujitor, a săvârșit slujba de sfințire a noii cruci, care va străjui, din înălțime, nu numai lăcașul de cult, ci întreaga localitate. Sfânta Cruce va fi așezată pe turla bisericii parohiale, care, prin osteneala preotului paroh Valentin Bugariu și a credincioșilor din comuna Birda, a trecut printr-un amplu proces de consolidare și restaurare.

Anul 2021 pentru comunitatea parohială din Birda este un an de referință, întrucât se împlinesc 110 de la edificarea bisericii și, totodată, 110 ani de slujire creștină neîntreruptă.

Comments are closed.