Slujire arhierească în Duminica dinaintea Naşterii Domnului

          Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei a slujit în Duminica dinaintea Naşterii Domnului la catedrala mitropolitană „Sfinţii Trei Ierarhi” din Timişoara. Ierarhul a ofciat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, alcătuit din consilieri de la Centrul eparhial şi slujitori ai catedralei.

          În cadrul slujbei, Preasfinţia Sa a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Călin Tiberiu, ce urmează a fi hirotonit preot pe seama parohiei Uivar, din protopopiatul Timişoara I. Totodată, diaconul Alexandru Mihai Ranca a fost hirotonit întru preot pe seama parohiei Timişoara-Fratelia, din cadrul aceluiaşi protopopiat. Răspunsurile liturgice au fost date de corul psaltic misionar „ Evloghia” al Patriarhiei Române, condus de arhid. Marius Militaru.

          În finalul Sfintei Liturghii, un grup de tineri din cadrul Asociaţiei Studenţilor Creştini- Ortodocşi Români, filiala Timişoara, îmbrăcaţi în straie populare, au susţinut un recital de colinde şi cântece tradiţionale specifice acestei perioade.

Comments are closed.