Slujire arhierească la spitalul “Dr. Victor Babeş” din Timişoara

În Duminica a III-a după Rusalii, a Sfinţilor Părinţi de la Sinodul IV Ecumenic, Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei a slujit la biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Mina”, din incinta Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumofiziologie „Dr. Victor Babeş” din Timişoara.

Cu acest prilej, Ierarhul a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în prezenţa a numeroşi credincioşi timişoreni, fii duhovniceşti ai preotului misionar Constantin Diboş, slujitor al acestui sfânt lăcaş, a bolnavilor din spital dar şi reprezentanţi din partea instituţiei medicale. În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, Preasfinţia Sa a tâlcuit   pericopole evanghelice de la Sfântul Evanghelist Matei şi Ioan, subliniind învăţăturile legate de grijile vieţii şi de rugăciunea Mântuitorului nostru Iisus Hristos pentru sine, pentru apostoli şi pentru toţi credincioşii.

 În finalul slujbei, Preasfinţitul Paisie Lugojanul a transmis tuturor credincioşilor prezenţi, conducerii spitalului timişorean, precum şi bolnavilor de pe paturile de suferinţă, binecuvântarea şi purtarea de grijă a Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, rugând totodată pe Bunul Dumnezeu pentru toţi cei care se ostenesc în cadrul acestei instituţii medicale.

Biserica din incinta Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumofiziologie „ Dr. Victor Babeş” din Timişoara, închinată „Sfântului Mare Mucenic Mina”, a fost construită între anii 2002- 2004, prin strădania preotului Ioan Dumitriu şi a fiilor săi duhovniceşti. Pictura sfântului lăcaş a fost realizată între anii 2004-2006, iar slujba de târnosire a fost oficiată de Preasfinţitul Paisie Lugojanul la 11 noiembrie 2006.

Comments are closed.