Sobor arhieresc în Catedrala ortodoxă română din Vârşeţ

Duminică, 14 decembrie 2008, în Catedrala ortodoxă română din Vârşeţ, Serbia, a avut loc o liturghie arhierească oficiată de Prea Sfinţiile lor Daniil, episcopul Daciei Felix cu sediul administrativ în Vârşeţ, Siluan, episcopul Gyulei şi Paisie Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Timişoarei.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de Prea Sfinţia Sa Siluan. În cadrul sfintei liturghii soborul arhieresc a hirotesit întru arhimandrit pe alesul între preoţi, prea cuvioşia sa protosinghelul Longhin, preotul catedralei episcopale din Vârşeţ.

La finalul sfintei litughii fiecare ierarh a rostit un cuvânt celor prezenţi. Prea Sfinţia Sa Paisie Lugojanul a transmis din partea Înalt Prea Sfinţiei Sale Nicolae al Banatului binecuvântarea şi dragostea părintească a Înalt Prea Sfinţiei Sale pentru toţi românii ortodcoşi din Banatul sârbesc.

Cuvântul final l-a rostit noul părinte arhimandrit care, cu ochii în lacrimi şi cu vocea înecată de emoţie, a mulţumit pentru rangul conferit smereniei sale.

Leave a Reply