Tabăra „Frumusețea prieteniei în suflet de copil”, la Casoaia

          În perioada 26 – 30 iulie 2021, s-a desfășurat tabăra „Frumusețea prieteniei în suflet de copil”, la Centrul de Agrement Casoaia, județul Arad. Prin buna colaborare dintre cele doua biserici vecine de la Comloșul Mare și Gottlob, au participat peste 80 de copii, alături de cadrele didactice însoțitoare și de reprezentanții părinților. Coordonatorii proiectului au fost preotul Călin Cojocaru din parohia Comloșul Mare și preotul Cosmin Chiroiu din parohia Gottlob.

          Ca orice lucru în viață și tabăra a început prin cererea ajutorului și binecuvântării lui Dumnezeu. Prin grija părinților organizatori copiii și tinerii au vizitat mănăstirile Hodoș Bodrog și Gai, unde au petrecut momente duhovnicești, s-au rugat, mulțumind lui Hristos pentru toate binefacerile din viața lor. „În acest an a avut loc cea de-a IV-a ediție a taberei <<Frumusețea prieteniei în suflet de copil>>, la care au participat 50 de copii de la Ansamblul Folcloric Iorgovanul – Comloșul Mare și premianții de la clasele gimnaziale ale școlii noastre. Mulțumim d-lui primar Ovidiu Ștefănescu, care a făcut tot ce este omenește posibil ca și anul acesta copiii să meargă în tabără. De asemenea, mulțumim și doamnei directoare Adela Belu, doamnelor educatoare Claudia Cojocaru, Paula Maria Hriscu și Dana Teregan, care au însoțit copiii și i-au supravegheat atent în această perioadă”, a precizat preotul paroh Călin Cojocaru de la parohia Comloșul Mare.

         În cadrul acestei acțiuni au participat copii cu vârste cuprinse între 5 și 20 de ani, fiind o tabără bine organizată, în care tinerii au desfășurat diferite activități și au interacționat și inter-relaționat foarte bine. În pofida diferenței de vârstă existentă și a motivului că nu s-au văzut niciodată, copiii au interacționat excelent. Au fost antrenați în diferite activități precum, jocuri la piscină, accesul la parcul de aventuri, tiroliana, concursul cu arcul, dansuri populare, moderne, vizitarea parcului de sculptură în piatră, jocuri comune în cadrul taberei ( fotbal, tenis de masă) și participarea tuturor la focul de tabără din ultima seară. „În acest an am hotărât să participăm împreună cu vecinii noștri de la Comloșul Mare la această frumoasă tabără, de care s-au bucurat 80 de copii. Aceștia au trebuit să uite pentru 5 zile de ceea ce au acasă și să se adapteze la condițiile de cazare și de masă dintr-un centru de agrement. Aici au stat împreună și au împărțit cu alți copii, utilitățile din tabără, unii dintre ei nefiind obișnuiți să împartă baia și cu alți copii. Cu toate acestea am reușit să-i facem pe copii să relaționeze bine, indiferent de vârstă. Mulțumim celor care ne-au ajuta să organizăm această tabără, a prietenilor copiilor din sat, care ne-au susținut, doamnei învățătoare Mihaela Chiroiu și doamnei Roxana Chelmu, reprezentanta părinților în această tabără, care s-au ocupat de supravegherea copiilor, și nu în ultimul rând, Primăriei din Lenauheim, care ne-a ajutat cu transportul copiilor”, a specificat preotul paroh Cosmin Chiroiu din parohia Gottlob.  

Comments are closed.