Tabere de creaţie pentru copiii din Arhiepiscopia Timişoarei

În perioada 31 iulie – 5 august primii 51 de copii înscrişi în proiectul „Alege Şcoala!” din Arhiepiscopia Timişoarei (protopopiatele: Deta, Timişoara I, Timişoara II şi Lugoj) participă la tabăra de creaţie de la Mănăstirea Tismana.
La nivelul celor 126 parohii cuprinse în proiect din eparhia noastră, au fost selectaţi câte nouă copii, dintre care trei vor merge în tabere de creaţie organizate la diferite mănăstiri din ţară.

În tabere copiii vor participa la 3 ateliere de creaţie: un atelier de creaţie religioasă care va însemna confecţionarea de diferite obiecte religioase din materiale refolosibile sau din alte materiale, un atelier religios care va cuprinde activităţi legate de studiul Bibliei, de orientare turistică, de lecţii demonstrative, dar şi un atelier de pictură care va cuprinde desen şi grafică. Pe lângă aceste ateliere tabăra va avea în fiecare seară şi un film tematic, film care va fi o dezbatere cu copiii.

Prin participarea la activităţi de creaţie, dar şi de dezvoltare a unor abilităţi practice din tabere, copiii îşi dezvoltă creativitatea, sensibilitatea estetică, dar şi motivaţia de a continua şcoala. Prin toate aceste activităţi se urmăreşte încurajarea, fiecărui copil de a participa activ la descoperirea adevărurilor despre lucruri şi fenomene care corespund orizontului de cunoaştere specific vârstei.

Desfăşurat în cadrul unui parteneriat între Patriarhia Română şi Fundaţia World Vision România, proiectul are ca scopuri principale prevenirea şi combaterea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii, dar şi prevenirea delincvenţei juvenile, prin dezvoltarea unor soluţii alternative de tip “şcoala de duminică” şi tabere de creaţie. Proiectul “Alege şcoala!” este dezvoltat împreună cu proiectul de catehizare “Hristos împărtăşit copiilor” şi îşi propune să sprijine preoţii şi copiii din parohii să înţeleagă mai bine metoda de catehizare a proiectului “Hristos împărtăşit copiilor” şi să susţină desfăşurarea efectivă a activităţilor cu grupa de copii din parohie.

Comments are closed.