Tabere de vară pentru copii beneficiari ai Centrelor Educaţionale ale Arhiepiscopiei Timişoarei

Arhiepiscopia Timişoarei a organizat în perioada 03.08.2011 – 08.09.2011  tabere pentru beneficiarii proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale”. Cei 125 de copii împreună cu experţii care îşi desfăşoară activitatea în cele cinci centre educaţionale înfiinţate la nivelul judeţului Timiş în cadrul proiectului sus – amintit, au beneficiat de un sejur de şase zile la Cabanele Doruleţ din munţii Retezat.

Aici, copiilor li s-a pregătit un program variat ce a constat în drumeţii, vizite la obiective istorice şi duhovniceşti din zonă, activităţi distractiv – recreative, cursuri de călărie, arte plastice, etc. Deasemenea, copii au fost implicaţi în activităţi duhovniceşti prin participarea la sfintele slujbe oficiate la capela din apropierea cabanelor.

Cele cinci serii de tabere au fost organizate ca activităţi în proiectul „Reţea interregională de centre educaţionale” – POSDRU/91/2.2/S/61137 pentru cele cicni centre educaţionale:  Acesta este implementat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Arhiepiscopia Timişoarei, D.G.A.S.P.C. Alba, D.G.A.S.P.C. Mureş, D.G.A.S.P.C. Timiş, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Reghin.

Proiectul este finanţat din Fondul Social European prin Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale – Autoritatea de Management pentru programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) şi are ca scop prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi menţinerea în sistemul de educaţie a 500 de elevi din regiunile Centru şi Vest prin crearea unei reţele de centre educaţionale.

Comments are closed.