Taina Sfântului Maslu oficiată la Spitalul Municipal din Lugoj

Din încredinţarea ÎPS Nicolae, Mitropolitul Banatului, în data de 30 martie la Spitalul Municipal din Lugoj, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei a oficiat Taina Sfântului Maslu, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Au fost prezenți pr. Marius Sfercoci, inspector la Centrul eparhial, pr. Ioan Cerbu, protopop de Lugoj şi alţi preoţi din oraşul Lugoj.

 La acest evenimet religios au participat oficialităţi locale, prof. ing. Boldea Francisc Constantin, primarul oraşului Lugoj, jr. Sorin Constantin Stragea, deputat, ec. Florin Voichescu, directorul spitalului Municipal din Lugoj, personalul medical, pacienţi ai spitalului şi alţi credincioşi prezenţi.

În cuvântul de învăţătură rostit PS Paisie a arătat cât sunt de folos Tainele Bisericii credincioşilor care cer vindecare. „Ne bucurăm că şi medicii acestui spital participă la o slujbă prin care Biserica li se alătură în acest proces al vindecării pacienţilor, pentru că nu există nimic pe care Biserica să nu poată asuma. Biserica vine să sprijine şi să aducă mângâiere celor care sunt bolnavi şi mai mult aduce sănătatea trupească şi sufletească. Ne întâlnim cu suferinţele de multe ori în viaţa noastră, fie sunt suferinţele noastre, fie venim în contact cu suferinţele celor de lângă noi. Cei care sunt luptători pentru viaţa omului trebuie să ştie că, întâi de toate, Biserica este împreună luptătoare pentru viaţa trupească şi duhovnicească a omului. Biserica are pricipiile ei credinţă, morală, de curăţenie sufletească şi trupească, pe care le propovăduieşte şi pe care împlinindu-le fiecare dintre noi vom avea parte de veşnicia lui Dumnezeu” a precizat PS Paisie.

Spitalul este acel loc în care fiecare dintre noi, mai târziu sau mai devreme, ajungem şi atunci avem nevoie de încurajare şi de sprijinul lui Dumnezeu. „Este o bucurie pentru credincioşii oraşului atunci când Preasfinţitul Paisie este împreună cu noi, mai ales că Lugojul este o capitală culturală, spirituală şi îl aşteaptă totdeauna ca pe un oaspete foarte drag. Ca urmare a propunerii Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanul, în urma demersului pe care l-am făcut alături de conducerea spitalului, Ministerul şi Consiliul Local au aprobat cererea de numire a acestui spital „Teodor Andrei” a precizat Boldea Francisc Constantin, Primarul Municipiului Lugoj.

 La finalul slujbei Tainei Sfântului Maslu, PS Paisie a transmis tuturor celor prezenţi binecuvântarea, purtarea de grijă şi salutul pascal al Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit, Nicolae Corneanu, apoi împreună cu ceilalţi preoţi coliturghisitori a miruit credincioşii şi pe bolnavii din saloanele spitalului Municipal „Teodor Andrei” din Lugoj.

Comments are closed.