Un nou an școlar pentru copiii de la Școala Primară ”Sfântul Antim Ivireanul”

Luni, 16 septembrie la Școala Primară Sfântul ”Antim Ivireanul” a avut loc festivitatea de deschiderea a noului an școlar. Evenimentul a debutat cu oficierea unei slujbe de Te-Deum oficiată de un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu pr. Zaharia Pereș, consilier cultural la Arhiepiscopia Timișoarei. De asemenea, preacucernicia sa a transmis celor prezenți binecuvântarea Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului dar și dragostea și gândurile de bine ale Preasfințitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

La festivitate au participat alături de profesori și părinți inspectorii şcolari Daniela Buzatu,  și Vasile Miclăuș.

Programul de studiu al unității de învățământ respectă întocmai programa școlară aprobată de Ministerul Educației și Cercetării, aceasta fiind completată cu activități educative cu specific creștin-ortodox. În același timp, școala oferă posibilitatea înscrierii copiilor la programul ”Școală după școală” adresat elevilor Școlii.

Una dintre valorile importante ale Școlii ”Sfântul Antim Ivireanul” este familia. Formarea caracterului unui copil este dependentă de conceptul de familie și de relația pe care școlarul o are cu aceasta. Legătură dintre școală și familie fiind atât de strânsă, cadrele didactice se bazează pe sprijinul familiei în scopul de a oferi împreună copiilor o educație creștină temeinică, în lumina valorilor ortodoxe, în care să se împletească armonios formarea caracterului cu dragostea față de Dumnezeu și față de aproapele. Unitatea școlară are în anul școlar 2013-2014 o clasă pregătitoare, clasa I şi clasa a II-a. Școala Primară “Sf. Antim Ivireanul”  își propune până în septembrie 2016 deschiderea unei Școli gimnaziale.

Comments are closed.