Vizită arhierească în parohia Lugoj II şi la Mănăstirea Dobreşti

În a doua zi a Sfintelor Paşti, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a fost prezent în mijlocul credincioşilor din Parohia Lugoj II, protopopiatul Lugoj.

În prezenţa a numeroşi credincioşi şi a oficialităţilor locale, ierarhul a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în biserica parohială cu hramurile „Învierea Domnului“ şi „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil“, târnosită în anul 2009. Din soborul slujitorilor au făcut parte preoţi şi diaconi slujitori ai parohiei, în frunte cu pr. paroh. Mihai Sidei şi pr. Ioan Cerbu, protopopul Lugojului. Răspunsurile liturgice au fost date de către corul Ligii Tinerilor Creştini Ortodocşi din Lugoj, condus de prof. Alina Bogoevici. După slujbă, Preasfinţia Sa a transmis celor prezenţi binecuvântarea şi gândurile de bine ale Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, şi le-a împărţit iconiţe cu Învierea Domnului nostru Iisus Hristos.

În a treia zi a Slăvitului Praznic, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul a slujit la Mănăstirea Dobreşti, din cuprinsul Arhiepiscopiei Timişoarei, ctitorie a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Preasfinţia Sa a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în biserica monument istoric din localitate care datează din anul 1852. Soborul slujitorilor a fost alcătuit din clerici ai obştii monahale conduse de protosinghelul Matei Buliga, dar şi din slujitori de la mai multe parohii învecinate. La slujbă au participat autorităţi locale precum şi numeroşi credincioşi şi credincioase, care la momentul potrivit s-au împărtăşit cu Sfintele Taine. La invitaţia protos.  Matei Buliga, corul Ligii Tinerilor Creştini Ortodocşi din Lugoj condus de prof. Alina Bogoevici a dat răspunsurile liturgice şi a susţinut un recital de imne şi cântări specifice Sfintelor Paşti.

În final, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul a transmis obştii monahale şi credincioşilor din Dobreşti binecuvântarea Prea Fericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, originar de pe aceste meleaguri bănăţene, şi le-a împărţit iconiţe cu Învierea Domnului.

Comments are closed.