În Duminica a IV-a după Rusalii, Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei a fost prezent în parohia Alioş, protopopiatul Timişoara II. La orele dimineţii, ierarhul a fost întâmpinat de copii şi credincioşi din localitate îmbrăcaţi în straie populare, în frunte cu un sobor de preoţi şi diaconi. Cu acest prilej, Preasfinţitul Paisie, înconjurat de soborul slujitorilor a oficiat slujba de târnosire a bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, în urma lucrărilor desfăşurate la interiorul şi exteriorul bisericii. În continuare Preasfinţia Sa, a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în prezenţa a numeroşi credincioşi din parohie şi din localităţile învecinate. La marea sărbătoare a comunităţii din Alioş au participat şi oficialităţi locale, în frunte cu primarul comunei Maşloc.
Cuvântul de învăţătură a fost rostit de Preasfinţitul Paisie care a tâlcuit învăţăturile din Evanghelia de la Matei 8, 5-13, în care este relatată vindecarea slugii sutaşului.
La momentul potrivit din Sfânta Liturghie un număr mare de crecincioşi, dintre care foarte mulţii copiii s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului.
De asemenea, pr. Ionuţ Vântu, parohul bisericii a primit distincţia de iconom stavrofor pentru rodnica activitate desfăşurată în parohie.
La finalul slujbei Preasfinţitul Paisie Lugojanul a transmis credincioşilor prezenţi şi preoţilor slujitori, binecuvântarea şi purtarea de grijă a Înaltpreasfinţitului Nicolae, Mitropolitul Banatului.
Răspunsurile liturgice au fost date de grupul vocal „Theophoros” al Arhiepiscopiei Timişoarei, condus de diac. dr. Ion Alexandru Ardereanu. Totodată, un grup de copii de la şcoala din localitate, condus de prof. Letiţia Mişca a susţinut la finalul slujbei un recital de pricesne şi cântări religioase.
Parohia Alioş, cuprinde 200 de familii cu 640 de credincioşi, iar biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” a fost ridicată între anii 1823-1826. De-a lungul timpului au fost ineprinse o serie de lucrări de reparaţie şi restaurare la sfântul lăcaş, acesta fiind grav avariat în perioada celui de al II-lea Război Mondial. Între anii 2010-2012 s-au făcut ample lucrării de restaurare la exteriorul bisericii, iar la interiorul bisericii a fost schimbată masa din Sfântul Altar, precum şi pardoseala din Altar şi de pe solee, lucrări desfăşurate prin bunăvoinţa şi cu sprijinul credincioşilor din parohia Alioş.