Ziua copiilor, în Țara Făgetului

Primăria Orașului Făget, Consiliul Local și Casa de Cultură Făget au organizat Marți, 1 iunie, diferite acțiuni recreative care au avut ca scop marcarea importanței Zilei internaționale a copilului.

Reprezentantii comunitatii locale au pregătit copiilor, de ziua lor, un program special, cu actori de la Teatrul „Merlin”. Printre beneficiari s-au numărat și copiii de la Centrul de zi pentru copii „Patriarh Miron Cristea” din Făget. Dupa programul recreeativ din centrul orasului, copiii au fost intampinanti la centru cu surprise dulci, care au adus zambete si bucurie pe chipul lor.

„1 Iunie reprezinta Ziua Internationala a Copilului, ziua in care cu totii trebuie sa aiba parte de bucurie si de atentia adultilor care ii ocrotesc. Lumea trebuie sa devina mai sensibila, mai atenta si mai preocupata de aspectele legate de copiii de pretutindeni” – a declarat Pr. Coordonator  Lacatîș Liviu Ionuț.

Centrul de zi pentru copii „Patriarh Miron Cristea” din Făget, serviciu social al Arhiepiscopiei Timisoarei, oferă serviciile sale pentru 25 de copii ce provin din familii cu dificultăți de natură socială și economică. Aceștia se bucură zilnic de o masă caldă, de activități educative, religioase, formativ-integrative, recreative și de socializare.

Comments are closed.