Ziua Naţională a României la Timişoara

Stire video-TrinitasTv

 La cea de-a 95-a aniversare de la constituirea României Mari, în capitala Banatului s-au desfăşurat o serie de manifestări cultural-religioase la care au participat oficialităţi ale oraşului, reprezentanţi ai administraţiei publice naţionale, judeţene şi locale, veterani de război, reprezentanţi ai mai multor garnizoane militare, organizaţii politice şi apolitice, dar şi numeroşi timişoreni.

Manifestările dedicate Zilei Naţionale a României au debutat la Timişoara la orele diminieţii în faţa Prefecturii Judeţului Timiş şi a Consiliului judeţean, pe bulevardul Revoluţiei din Decembrie 1989.

Cu acest prilej, au fost rostite alocuţiuni din partea oficialităţilor prezente şi a avut loc tradiţionala paradă militară, la care au participat toate elementele sistemului naţional de apărare, mai precis Ministerul Apărării Naţionale prin Brigada 18 Infanterie Banat, Jandarmeria, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul Român de Informaţii şi Poliţie.

La Catedrala Mitropolitană din Timişoara, Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca LIturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. În finalul slujbei, Ierarhul a rostit rugăciuni de mulţumire Bunului Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra poporului român prin marea lui unire într-o singură ţară românească şi creştină.

În continuare, Corul de copii de la Grădiniţa “Troiţa” şi Şcoala “ Sfântul Ierarh Antim Ivireanul”, ale Arhiepiscopiei Timişoarei, au susţinut un recital de colinde şi cântece naţionale.

Comments are closed.