Cinstirea eroilor Revoluţiei

În decembrie 2009, s-au împlinit 20 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989. Cu acest prilej, la Timişoara, au avut loc mai multe evenimente comemorative.

În ziua de 17 decembrie, a fost zi de doliu în oraşul de pe Bega. La catedrala mitropolitană s-a oficiat de dimineaţă o slujbă de pomenire de către Prea Sfinţitul Episcop-vicar Paisie Lugojanu şi mai mulţi slujitori. După slujbă, Prea Sfinţia Sa a evocat jertfa eroilor martiri ai Revoluţiei. Imediat după, s-a oficiat o slujbă de pomenire la crucea din faţa catedralei, unde s-au depus şi coroane de flori. În cursul după-amiezii, Prea Sfinţitul Episcop-vicar Paisie Lugojanu, înconjurat de slujitori ai catedralei, a oficiat o slujbă de pomenire la monumentul eroilor martiri din cimitirul de pe Calea Lipovei şi la monumentul eroilor din cimitirul săracilor. Şi în aceste locuri s-au depus coroane de flori. La biserica parohiei Timişoara „Sfântul Arhid. Ştefan”, s-a oficiat o slujbă de pomenire în aceeaşi zi, la care au participat oficialităţi ale oraşului şi numeroşi credincioşi.

A doua zi, 18 decembrie, câţiva clerici ai catedralei s-au deplasat la monumentele eroilor Revoluţiei aflate pe raza Timişoarei, unde au oficiat slujbe de pomenire.

Leave a Reply