Participări

Vineri 26 noiembrie a avut loc în aula Bibliotecii universitare „Eugen Todoran” din Timişoara, deschiderea sesiunii naţionale de comunicări ştiinţifice „Cultură şi civilizaţie în Banatul istoric”, ediţia a XX-a. Ediţia de anul acesta a fost dedicată Zilei Naţionale a României – 1 decembrie, împlinirii a 40 de ani de învăţământ superior istoric în Timişoara şi a 20 de ani de la reînfiinţarea secţiei de Istorie la Universitatea de Vest din Timişoara. Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 26-27 noiembrie şi a fost realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, Rectoratului Universităţii de Vest din Timişoara şi Decanatului Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie. La deschiderea sesiunii a participat şi P.On. Părinte consilier Zaharia Pereş de la Centrul eparhial.

Marţi 30 noiembrie a avut loc la Liceul teoretic „Vlad Tepeş” din Timişoara deschiderea oficială a primei ediţii a lucrărilor simpozionului internaţional Bastion 10 Timisiensis, dedicat Zilei eroilor neamului românesc. Manifestarea a fost organizată de Inspectoratul şcolar al Judeţului Timiş, Liceul teoretic „Vlad Tepeş” din Timişoara, Asociaţia ALTAR 1989 din Timişoara şi Universitatea de Vest prin Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie. Centrul eparhial a fost reprezentat prin P.On. Părinte consilier Zaharia Pereş.

În zilele de 22 – 23 noiembrie s-a desfăşurat la Palatul Patriarhiei din Bucureşti întâlnirea de lucru a formatorilor şi coordonatorilor zonali din cadrul proiectului “Alege şcoala!”, derulat de fundaţia World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Română. Întâlnirea a cuprins prezentarea rezultatelor sesiunilor de informare care au avut loc pe cuprinsul întregii Patriarhii Române. La acest eveniment a participat din partea Centrului eparhial P.On. Părinte consilier Sorin Lungoci.

Vineri 26 noiembrie a avut loc la Universitatea de Vest din Timişoara lansarea cărţii Istoria României prin concepte. Perspective alternative asupra limbajelor social-politice, ce îi are ca editori coordonatori pe Victor Neumann şi Armin Heinen. Volumul a apărut la editura Polirom din Iaşi. La acest eveniment a participat din partea Centrului eparhial P.On. Părinte Marius Florescu.

În ziua de marţi 30 noiembrie a avut loc la Muzeul de Artă din Timişoara dezbaterea cu tema Om-Societate-Geniu, organizată de prof. univ. dr. Marcel Tolcea, directorul instituţiei. La acest eveniment a participat din partea Centrului eparhial P.On. Părinte Adrian Carebia.

Leave a Reply