Slujiri arhiereşti la catedrală

Duminică 21 noiembrie, de praznicul Intrării Maicii Domnului în Biserică, Preasfinţitul Episcop-vicar Paisie Lugojanul a săvârşit Sfânta Liturghie la catedrala mitropolitană, din încredinţarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop şi Mitropolit Nicolae. Ierarhul a fost înconjurat de mai mulţi preoţi şi diaconi slujitori ai catedralei. Cuvântul de învăţătură i-a aparţinut Preasfinţiei Sale. La momentul rânduit foarte mulţi credincioşi au primit Trupul şi Sângele Domnului Iisus Hristos. Răspunsurile liturgice au fost date de corul catedralei mitropolitane.

Marţi 30 noiembrie, de praznicul Sfântului Apostol Andrei, Preasfinţia Sa Episcopul-vicar Paisie Lugojanul a oficiat Sfânta Liturghie la catedrală împreună cu clerici ai sfântului locaş. După slujbă s-a oficiat un parastas pentru mitropolitul Andrei Şaguna al Ardealului.

De asemenea Preasfinţia Sa a oficiat Sfânta Liturghie la catedrală în zilele de vineri 19 şi 26 noiembrie şi vecernia cu Acatistul Sfântului Iosif cel Nou de la Partoş în Duminicile din 21 şi 28 noiembrie.

Leave a Reply