Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în vizită canonică în Mitropolia Banatului

La sfârşitul acestei săptămâni, Episcopia Aradului va fi ridicată la rang de arhiepiscopie şi va fi întronizat episcopul nou-înfiinţatei episcopii a Devei şi Hunedoarei. Ceremoniile vor fi oficiate de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în cadrul vizitei canonice pe care Preafericirea Sa o efectuează, în perioada 27 – 29 noiembrie, în Mitropolia Banatului, informează TRINITAS TV.

Sâmbătă, 28 noiembrie, de la orele 10.00, Patriarhul României va oficia Sfânta Liturghie la catedrala „Sfânta Treime” din municipiul Arad, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi. În continuare, de la orele 12.00, va avea loc Ceremonia de ridicare a Episcopiei Aradului la rang de Arhiepiscopie, în urma hotărârii Sfântului Sinod din 18 iunie 2009.

La mijlocul acestui an, Sfântul Sinod a hotărât înfiinţarea Episcopiei Devei şi Hunedoarei. Întronizarea episcopului ales va fi oficiată tot de Patriarhul României, la sfârşitul acestei săptămâni.

Duminică, 29 noiembrie, de la orele 10.00, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oficia Sfânta Liturghie la catedrala „Sfântul Nicolae” din municipiul Deva, iar de la ora 12.00 va prezida Ceremonia de întronizare a Preasfinţitului Părinte Gurie Georgiu, primul ierarh al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, eparhie înfiinţată prin hotărârea Sfântului Sinod luată în şedinţa de lucru din 18 -19 iunie 2009.

În 2009, în Patriarhia Română au fost ridicate la rangul arhiepiscopie, încă 5 episcopii: a Romanului, a Dunării de Jos, a Argeşului şi Muscelului, a Buzăului şi Vrancei şi a Râmnicului.

Sursa: basilica.ro

Leave a Reply