Zilele Sfântului Siluan Athonitul la Timişoara

În zilele de 28- 29 septembrie va avea loc la Timişoara, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Mitropolit Nicolae şi cu osârdia Preasfinţitului Episcop-vicar Paisie Lugojanul, ediţia a doua a Zilelor Sfântului Siluan Athonitul, organizate de Arhiepiscopia Timişoarei şi asociaţia culturală „Kratima”. Programul se va desfăşura după cum urmează:

1. marţi 28 septembrie, orele 18:00, în Aula Magna a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, expunerea cu titlul Cuvântul Sfântului Siluan şi foloasele sale pentru vremurile noastre, a Preasfinţitului Episcop Siluan Şpan al Episcopiei ortodoxe române din Italia şi expunerea cu titlul Lucrarea de propovăduire a învăţăturii Sfântului Siluan în lumea occidentală, a Domnului prof. Jean-Claude Polet de la Universitatea din Bruxelles, membru al asociaţiei „Saint Silouane lAthonite” din Belgia;

2. miercuri 29 septembrie, orele 7:30, Sfânta Liturghie la catedrala mitropolitană oficiată de Preasfinţiţii Episcopi Siluan al Episcopiei ortodoxe române din Italia şi Siluan al Episcopiei ortodoxe române din Ungaria şi Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei. În aceeaşi zi, de la orele 18:00, în Aula Magna a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, expunerea cu titlul Cuviosul Siluan Athonitul, mesagerul Cuvântului lui Dumnezeu, a Preasfinţitului Episcop Siluan Mănuilă al Episcopiei ortodoxe române din Ungaria şi expunerea cu titlul Sfaturi practice din învăţătura Sfântului Siluan, a P.Cuv. Părinte Dionisie de la mănăstirea „Sfântul Ilie Tesviteanul” din Albac (jud. Alba).
Intrarea este liberă.

Leave a Reply