Ziua eroilor la Timişoara

După oficierea Sfintei Liturghii la catedrala mitropolitană, Preasfinţia Sa Paisie Lugojanul împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, alături de autorităţile locale s-au deplasat în Parcul Central din Timişoara, la Monumentul Ostaşului Român, unde s-au făcut rugăciuni de pomenire a eroilor neamului şi s-au depus coroane de flori.

În sunetul fanfarei militare Pro Amicitia şi cu defilarea gărzii de onoare s-a mers în faţa catedralei la Monumentul Crucificării unde s-au pomenit martirii Timişoarei căzuţi în Revoluţia din Decembrie 1989.

Tot astăzi s-au făcut rugăciuni de pomenire la Penitenciarul din Timişoara pentru preoţii şi călugării care au fost siliţi să treacă prin iadul închisorilor comuniste şi au murit pe altarul mărturisiri de credinţă. De asemenea, s-au depus coroane, jerbe şi buchete de flori la toate monumentele ridicate în cinstea eroilor din cimitirile timişorene unde s-au oficiat slujbe de pomenire.

În acelaşi sens, la Casa Armatei din municipiu cu sprijinul Liceului Vlad Ţepeş, al Asociaţiei Cultul Eroilor din Timişoara şi al Eparhiei noastre s-a desfăşurat un Simpozion dedicat eroilor neamului şi s-au ţinut alocuţiuni în cinstea acestora, acordându-se medalii şi diplome de preţuire celor care sprijină Cultul Eroilor la Timişoara.

Leave a Reply